IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft: Майските пътувания се увеличиха с 26% спрямо тези за април

Компанията наблюдава постепенно възстановяване на бизнеса на местата, където мерките се разхлабват

09:26 | 03.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за споделено пътуване Lyft заяви, че превозите в платформата ѝ са нараснали с 26 на сто през май спрямо предходния месец. Те са подпомогнати от силния ръст в градовете, където рестрикциите, наложени за овладяване на коронавируса, вече са отслабени, предава Ройтерс.

Цената на акциите на Lyft се повиши с 4,2% до 33,02 долара по време на следборсовата търговия, след като компанията заяви, че превозите са нараснали на седмична база за седма поредна седмица, след тази, която завърши на 12 април.

„За последните три уикенда, тъй като рестрикциите и някои активности бяха облекчени в части на страната (САЩ – бел. ред.), имаше по-силен относителен последователен растеж на превозите през уикенда спрямо тези през седмицата в платформата за споделени пътувания на Lyft”, посочва компанията.

Въпреки това Lyft твърди, че превозите за май са били с около 70% по-малко спрямо година по-рано.

Компаниите за споделено пътуване се борят със слабото търсене, тъй като милиони хора по целия свят прекарват основно време в домовете си заради наложените от властите блокади, целящи да овладеят разпространението на новия коронавирус.

Lyft очаква да генерира загуба за второто тримесечие на коригирана база, която да не надхвърли 325 млн. долара, ако средните дневни обеми през юни останат непроменени от майските нива.

Преди това базираната в Сан Франциско, Калифорния, Lyft прогнозира загуба за второто тримесечие да е под 360 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още