IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон казва "сбогом" на Uber?

Транспортният регулатор в града не пожела да поднови лиценза на компанията

14:02 | 25.11.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Транспортният регулатор в Лондон отказа да даде нов лиценз на Uber Technologies, което означава, че компанията повече не може да оперира в града, което застрашава бъдещите ѝ операции в британската столица, пише Bloomberg.

Въпреки че компанията постигна известен напредък по адресирането на притесненията на Transport for London (TfL), регулаторът все още е притеснен, че неоторизирани шофьори могат да манипулират приложението, за да возят пътници, гласи изявлението на властите от днес. Uber има 21 дни, за да обжалва решението и може да продължи да работи в Лондон, докато съдът не се произнесе окончателно по въпроса.

TfL е притеснен относно уязвимостта на приложението, което позволява на неоторизирани шофьори да качват свои снимки в акаунтите за водачи на Uber, позволявайки им да качват пътници под прикритието, че са шофьори с лиценз. Това нарушение е било извършено при най-малко 14 хил. пътувания, включително част от превозите са били извършени от шофьори, чиито книжки са били отнети, твърдят от TfL.

Уволнени и отстранени шофьори също са имали възможност да си направят акаунти и да возят пътници.

Лондон е един от най-печелившите за Uber градове извън САЩ. В резултат от новините цената на акциите се сви с 5,8% преди началото на търговията на американските борси.

Uber оперираше с двумесечен лиценз, който изтича днес. Това беше последното удължение, докато TfL разгледа промените, които фирмата прави в начина, по който работи. Отказът на оператора да одобри работата на Uber хвърля сянка върху това дали компанията, която има 45 хил. лицензирани шофьори в Лондон, ще има някакво голямо бъдеще във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
ПИЧ
преди 4 години
Утре и фризьорките ще ми лицензирате и вместо 5 лв ще ми вземе 25 лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
ПИЧ
преди 4 години
Какъв транспортен лиценз, то и в София лицензи за такситата. Няма нужда от тези лицензи - дерегулация бе хора, всеки със своята кола е такси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още