IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG затваря завода си за смартфони в Южна Корея

Тя прехвърля производството си във Виетнам

13:01 | 25.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант LG Electronics разкри, че ще спре да произвежда смартфони в Южна Корея и ще прехвърли производството си във Виетнам, с което се присъединява към световните си конкуренти, които реорганизират производството си, в опит да се справят със спада в глобалното търсене, предава Ройтерс.

Преструктурирането на губещия бизнес се случва в момент, в който LG, която някога беше един от трите топ производители на смартфони в света, се сблъсква със свиване на пазарния дял до под 3% в рамките на десетилетие, в което смартфоните започнаха да доминират на мобилния пазар.

"Намирам решението за положително“, коментира анализаторът Джон Парк от Daishin Securities.

LG се нарежда на трето място на американския пазар на смартфони със своите 17% дял към третото тримесечие на 2018 г., сочат данни на Counterpoint. Преди нея са Apple и Samsung Electronics.

LG, чийто бизнес със смартфони е на загуба през последните няколко години, посочва, че прехвърлянето на производството ще насърчи годишния капацитет на завода ѝ за смартфони във Виетнам с 83% до 11 млн. смартфона от втората половина на 2019 г.

LG произвежда смартфони и в Китай, Бразилия и Индия.

Промяната се случва, след като Samsung, най-големият производител на смартфони в света, заяви в края на миналата година, че ще спре операциите на един от заводите си за мобилни устройства в Китай.

Японската Sony също затваря завода си за смартфони в Пекин, опитайки се да изкара губещия си бизнес на печалба.

Книжата на LG Electronics повишиха стойността си с 3% при 0,2% спад на пазара.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още