IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG подготвя мащабно преструктуриране на бизнеса си

Компанията ще отдели част от звената си в нов конгломерат

13:14 | 26.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейската технологична компания LG Corp обяви, че нейният борд е решил да преструктурира конгломерата LG Group, като раздели някои от звената му, като производителя на дисплейни чипове Silicon Works, за да формира нов конгломерат през следващата година, предава Ройтерс.

Това е поредната серия от сделки и преструктурирания от страна на управлявани от фамилии конгломерати, докато те не спират да растат и да се предават от поколение на поколение. Реорганизацията може да помогне за адресирането на регулаторния натиск за ограничаване на вътрешногруповите трансакции в семейните конгломерати.

Ку Бон-джун ще бъде главен изпълнителен директор на новата холдингова компания, сочат документи на LG Corp, подадени до регулаторите. Той ще поеме управлението на тези филиали от своя племеник, който зае поста председател на LG Group през 2018 г., след като баща му почина.

LG Group е четвъртият по големина южнокорейски конгломерат, а основният му бизнес включва потребителска електроника, химикали, домакински продукти и козметика, както и компоненти като батерии и дисплеи, използвани от GM, Tesla и в продуктите на Apple.

Звената, които ще бъдат разделени през май 2021 г., включват LG International Corp, LG Hausys и LG MMA Corp, разкриват още документите до регулаторите.

Промените в организацията включват и отделянето на нелистнатата на борсата Pantos Logistics. Логистичното звено генерира 64% от приходите си за 2019 г. от други филиали на LG Group, включително LG Electronics и LG Chem, сочат нейни документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още