IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics ще има един главен изпълнителен директор

Постът ще бъде зает от Джо Сеонг-джин, който работи в компанията от 1976 г.

13:00 | 21.12.16 г.
<p>
	Джо Сеонг-джин.&nbsp;<em>Снимка: LG Electronics</em></p>

Джо Сеонг-джин. Снимка: LG Electronics

LG Electronics обяви, че ще има единствен главен изпълнителен директор – Джо Сеонг-джин, който досега заемаше поста президент на подразделението LG Electronics Home Appliance and Air Solution (H&A) и беше един от тримата изпълнителни директори, отговорни за ключовите решения на цялата организация.

Сега отговорностите на Джо Сеонг-джин се разширяват, като ще ръководи всички бизнес звена на LG Electronics и ще контролира над 120 операции в цял свят, съобщават от компанията.

През 1976 г. той се присъединява към Goldstar, както някога се казваше LG. Освен това е бил част от екипа, разработил автоматичната пералня на LG през 1980 г. Преди да стане президент на H&A Company миналата година, той ръководеше звеното за перални машини на LG Electronics H&A.

През 2007 г. Джо Сеонг-джин получи ордена „Бронзова кула“, който се дава от корейското правителство за изключителни заслуги в индустриалния сектор. В случая става дума за признание за личния му принос към развитието на новите технологии и цялата индустрия в Корея.

Бордът на директорите на LG повиши и Сеонг Дей-хюн, президент на LG за Русия, до президент и главен изпълнителен директор на подразделението Home Appliance & Air Solutions. По този начин той ще замести Сеонг Дей-хюн.

В допълнение към тези две повишения, в компанията на нови по-високи постове вече са и 5 изпълнителни вицепрезиденти. 13 души от мениджмънта са повишени в старши вицепрезиденти, а 39 поемат позициите на нови вицепрезиденти.

Всички те ще се заемат с новите си задачи веднага след общото събрание на акционерите на 1 януари 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още