IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Leanplum набра още 27 млн. долара капитал

Компанията направи промени в управленската си структура

11:00 | 21.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Leanplum</em></p>

Снимка: Leanplum

Компанията за мобилен маркетинг Leanplum е набрала допълнително финансиране в размер на 27 млн. долара като продължение на финансовия растеж на компанията от инвестиционен рунд D, обяви компанията в съобщение до медиите.

Благодарение на това общият размер на инвестициите, привлечени от Leanplum, достига 125 млн. долара. Финализирането на привлечения капитал е ръководено от Norwest Venture Partners и Shasta Ventures с участието на Kleiner Perkins, Canaan и Launchub.

Със средствата ще бъде ускорено продуктовото развитие на компанията, а също така тя ще има шанса да увеличи пазарния си дял в глобален мащаб.

Същевременно Leanplum обяви големи промени в своя управленски екип, които са част от стратегията за експоненциален растеж и трансформация на глобалния маркетинг.

Начело на компанията като главен изпълнителен директор застава Джордж Гарик, който е ветеран в управлението на иновативни технологични компании в Силициевата долина. Гарик има богат опит в областта на потребителското поведение, ефективността на рекламата и медиите, корпоративните данни и анализа. Той е прекарал последните 20 години като главен изпълнителен директор на множество компании в Силициевата долина, включително IRI, A.C. Nielsen, Flycast Communications, Wine.com и Tapjoy. Като президент и изпълнителен директор в Leanplum, Гарик поема управлението на всички екипи и процеси в компанията

Шери Хюстън поема ролята главен финансов директор, а Момчил Кюркчиев, който е съосновател на Leanplum, поема цялостното продуктово управление и вече е в ролята на главен директор разработка на продукти.

Предприемачът, инвеститор и бизнес ангел Ръс Фадин пък вече е част от борда на директорите.

Leanplum е основана в Сан Франциско през 2012 г. и вече разполага с офиси в Северна Америка, Европа и Азия. Компанията трансформира мобилната ангажираност на потребителите от цял свят и ускорява продуктови иновации в областта на машинното обучение, персонализацията и други.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още