IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗП проверява случаи на начисляване на суми след получен SMS

Димитър Маргаритов съобщи за нелоялни търговски практики от телекомуникационни оператори за непоискан абонамент на интернет сайтове

13:06 | 27.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за защита на потребителите (КЗП) проверява нови случаи на начисляване на суми към сметките за телекомуникационни услуги след посещение на интернет страници, което е довело до абонамент за различни услуги.

Това съобщи председателят Димитър Маргаритов в ефира на Българската национална телевизия.

„Мобилните оператори би следвало да бъдат в някаква степен отговорни за това, че през техните мрежи се адресират към потребителите некоректни послания и те могат да въведат в заблуждение и в разходи хората, които не желаят да получават такива съобщения”, коментира председателят на КЗП.

Маргаритов потвърди, че и в предходни периоди Комисията е разглеждала такива случаи на нелоялна търговска практика и е наложила санкции.

Той е на мнение, че е „добре да се помисли за подобряване на законодателството именно в посока вменяване отговорност на тези, които управляват мрежите“.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още