IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК даде зелена светлина за придобиването на Pulsar от Ozone.bg

Сделката няма да навреди на конкуренцията, сочи решение на регулатора

14:00 | 14.08.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ozone.bg Facebook page</em></p>

Снимка: Ozone.bg Facebook page

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри пълното придобиване на Pulsar („Пулсар“ ЕООД) от Ozone.bg („Озон Ентъртейнмънт“ ООД), става ясно от решение на регулатора от 1 август, публикувано днес на уебсайта му.

„Планираната сделка ще се осъществи по силата на договор за покупко-продажба на 1 брой дружествен дял с номинална стойност 5000 лева, представляващ 100% от капитала на „Пулсар“ ЕООД“, гласи решението.

Документът показва, че решението за започване на преговори между двете страни е взето на 30 март тази година на заседание на Общото събрание на съдружниците в „Озон Ентъртейнмънт“ ООД. След това от фирмата са се обърнали към собственика на „Пулсар“ ЕООД – С. Папазян, с оферта за придобиване на 100% от капитала на дружеството.

С това споразумение собственикът на уебсайта на онлайн търговия Ozone.bg ще си осигури присъствие на офлайн пазара у нас, благодарение на мрежата от магазини, които притежава „Пулсар“ ЕООД.

КЗК посочва, че всички заинтересовани лица са имали 7-дневен срок, в който са били поканени да представят становищата си за сделката и въздействието ѝ върху конкуренцията. В периода след публикуването на поканата не са постъпили такива в деловодството на регулатора.

„Комбинираният пазарен дял на участниците в концентрацията за 2017 г. не надвишава 0-5% в нито един от сегментите, с изключение на търговията с „електронни продукти“, гласи още решението, според което сделката няма да навреди на конкуренцията на пазара.

Според КЗК пазарът за продажба на потребителска електроника в България няма големи бариери за навлизане на нови играчи, което е благоприятствало за взимането на решение за одобрение на сделката.

Решението на КЗК може да бъде обжалвано в 14-дневен срок, който започва да тече от обявяването му.

Припомняме, че Ozone.bg присъства на пазара в България от шест години. В началото бизнесът на компанията беше насочен основно към компютърните игри и свързаните с тях аксесоари. По-късно обаче компанията започна да предлага по-голям асортимент от продукти, включително мултимедийни и развлекателни продукти и хардуер.

„Пулсар“ пък е на пазара у нас от 15 години и предлага развлекателен софтуер (игри).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kbderror
преди 4 години
@mrynmryn Е как защо, заради мрежата от офлайн магазините, че с тоя им офис само у Студентски Град не става работата. Нека се развиват, аз приветствам придобиването/сливането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Пулсар отдавна е в кома. Чак се чудя защо бих си дали парите за него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още