IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурентите Microsoft и Sony си стискат ръцете за ново партньорство

Двете компании ще работят заедно в сферата на облачните услуги, изкуствения интелект, стримийнга и чиповете

09:54 | 17.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Microsoft и Sony, които се големи конкуренти на пазара на игрови конзоли, проучват възможността за партньорство в сферата на изчислителните облаци и изкуствения интелект, включително ползването на Azure на Microsoft за услугите им за стрийминг на видео и друго съдържание, предава Bloomberg.

Работейки заедно, двете компании имат за цел да предложат по-добро развлекателно преживяване на потребителите си по цял свят, включително изграждането на по-добри платформи за създателите на съдържание, гласи общото им изявление.

Освен това фирмите може да си сътрудничат и на пазара на чипове, като потенциално работят по нов графичен сензор, който ще комбинира технология на Sony в тази сфера с инструментите с изкуствен интелект в Azure.

Въпреки че компаниите са работили заедно в някои аспекти на бизнеса си и преди, PlayStation и Xbox се конкурират жестоко и то най-вече за вниманието на най-запалените геймъри.

Същевременно компаниите се сблъскват с конкуренция в лицето на Google, Apple и Amazon, a Sony ще иска значително по-мощни облачни предложения, на които да пусне своите услуги.

Двете организации обявиха, че на по-късен етап ще споделят допълнителна информация за съвместната си работа.

Главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида поясни, че двете компании работят заедно от години в различни области, но са и конкуренти. Сега договореното съвместно разработване на нови приложения в облака щяло по думите му да ускори бизнеса  с интерактивно съдържание. Сътрудничеството укрепва Sony и Microsoft, особено в конкурентната им битка с Amazon. Компанията, която израсна като интернет търговец, е пазарен лидер в облачния бизнес и наскоро също навлезе и на пазара на игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pioner
преди 4 години
Интересно е какво готвят Амазон който вече диктуват пазара с Twitch
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още