IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключови кадри напускат Ubisoft след разследване за злоупотреби

Обвиненията към представители на екипа са от сексуален характер

10:00 | 13.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Френската група за разработка на видео игри Ubisoft обяви, че няколко души от екипа ѝ я напускат, след като е разгледала твърденията за неправомерно поведение в компанията, за които беше съобщено по-рано. Обвиненията са със сексуален характер, предава Ройтерс.

Промените са инициирани с цел да се подобри „културата на работното място“, посочва компанията.

Главният творчески директор на групата, управляващият директор на канадските студиа и глобалният ръководител на човешките ресурси са подали оставките си, а решението за оттеглянето им влиза в сила веднага, разкри Ubisoft.

„Оттеглянията се случват след започването на строг преглед, който компанията инициира в отговор на скорошни твърдения и обвинения в неправомерно и неподходящо поведение“, посочва компанията.

През юни Ubisoft заяви, че разследва твърденията за подобни проблеми, като извършва това с подкрепата на специализирани външни консултанти.

Според информация в медиите по-рано тази седмица Ubisoft е потвърдила оттеглянето на своя вицепрезидент Максим Белан след обвинения в нападение.

Bloomberg пък писа, че двама високопоставени директори на Ubisoft са освободени миналия месец заради обвинения в неправомерно поведение.

Индустрията за видео игри бе обхваната от движението #MeToo през юни, след като жени споделиха в Twitter за злоупотреби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още