IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключов директор от Tesla отиде в Waymo

Матю Шуал вече е започнал работа в компанията на Илон Мъск и отново заема мениджърски пост

08:30 | 14.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пореден тежък удар за Tesla - звеното за самоуправляващи се коли на Alphabet – Waymo заяви, че Матю Шуал се е присъединил към компанията, идвайки от компанията на Илон Мъск, където беше основен технически контакт на производителя на електромобили с органите, занимаващи се с разследването на сигурността, предава Ройтерс.

Компанията потвърди хода по-рано пред Wall Street Journal. Медията посочи, че Шуал се е присъединил към екипа по сигурността на Waymo, воден от бившия заместник-ръководител на Националната администрация по сигурността на магистралите Рон Медфорд.

Бившият директор на Tesla е започнал работа в Waymo миналия понеделник и на този пост ще работи по редица проблеми, свързани със сигурността на самоуправляващите се коли.

Шуал, който заемаше мениджърски пост и в Tesla, напусна компанията в момент, в който Националният борд за транспортна сигурност разследва няколко катастрофи, включващи електромобилите.

В сряда бордът заяви, че ще разследва и инцидента на Tesla във Флорида, в рамките на който бяха убити двама тинейджъри, а трети беше ранен. Това е четвъртото активно разследване на катастрофи на електромобилите на популярната компанията.

Tesla не е отговорила веднага на имейлите със запитване за коментар по въпроса. 

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Матю Шуал вече е започнал работа в компанията на Илон Мъск и отново заема мениджърски пост------------------нивото пада ли , пада ... може би зада мачне интелектуалното ниво на новите посетители :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още