IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се става милионер от приложения

Играта Doodle Jump е била свалена 15 млн. пъти само от App Store на Apple

15:30 | 24.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Doodle Jump се превърна в истински хит. <em>Снимка: Lima Sky</em></p>

Doodle Jump се превърна в истински хит. Снимка: Lima Sky

Преди три години Игор Пусеняк и брат му Марко представиха Doodle Jump. Това е пристрастяваща малка игра, която бързо се превръща в голям хит в магазина за приложения App Store на Apple. И съвсем между другото направи от двамата братя милионери. Но какво правят двамата днес? Дали работят по нова игра? Отговорът е прост: не, пише в свой материал Wall Street Journal.

Докато повечето разработчици на софтуер вероятно биха се опитали да надградят успеха с издаването на нови игри, братята Пусеняк решават да продължат само с първата си игра, за да задържат възможно най-дълго Doodle Jump на вълната на успеха. Засега, изглежда, тяхната стратегия е правилна.

Играта е доста лесна - състои от това потребителят да насочва четириного създание, познато като "Doodler", нагоре към безкрайна поредица от платформи, без то да падне в опита си да постигне възможно най-голям брой точки. Героят се насочва чрез накланяне на устройството в желаната посока. Колкото е по-голям е ъгълът, с толкова по-висока скорост се движи съществото. Засега има 9 различни платформи освен оригиналната.

Игор Пусеняк казва, че той и брат му са продали 15 млн. броя от играта си само за iPhone за по 99 цента (79 евроцента в Европа). И дори след като в момента играта им вече не се показва в Топ 10 списъка на App-Store, все още на месец се продават по 300 000 копия. И тъй като компанията им Lima Sky има много малко служители - всъщност само двамата братя и една шепа доставчици - фирмата е в много добро здраве. Ако премахнете дела от 30%, който Apple прибира от всички продажби чрез своите платформи, то все още остават 10,5 млн. долара.

Нещо повече: тъй като двамата не са заели пари за проекта си от посредници на рисков капитал или банки, те сега не трябва да споделят своите приходи. 

През изминалите години братята са подобрили и разширили играта. Вече има версия за iPad, версия за мобилната операционна система Android, а в бъдеще ще бъдат издадени лицензи за появата на герои от играта на тениски и като плюшени играчки. В четвъртък компанията представи и нова версия за своята игра за iPhone, която носи доста нови елементи и нива. Предстои да видим дали интересът към нея ще се запази толкова висок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още