IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се печели финансиране за милиони за по-малко от две години?

Изпълнителният директор на AtScale Кристофър Линч разкрива детайли в ексклузивно интервю за UpDate по Bloomberg TV Bulgaria

12:47 | 26.07.19 г.
<p>
	Кристофър Линч <em>Снимка: BloombergTV Bulgaria</em></p>

Кристофър Линч Снимка: BloombergTV Bulgaria

В събота от 19:30 часа в технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria предстои среща с един изключителен сериен предприемач, който успява да набере 150 млн. долара начален капитал за четири стартиращи компании и да ги превърне в невероятните 7 млрд. долара. Toва е краткото описание на дългата кариера в Силициевата долина на изпълнителния директор на AtScale Кристофър Линч. Сред технологичните гиганти, които придобиват негови бизнеси, са HP, F5 Networks, Cisco и Amazon. През 2012 г. напуска HP и се присъединява към стартираща компания за рисков капитал. Остава там до 2017 г., когато поема ръководството AtScale. За по-малко от две години Линч успява да спечели 100 млн. долара финансиране за базираната в Калифорния IT компания, да отвори два нови офиса – един в Бостън и един в София (първият извън САЩ, където ще бъдат инвестирани над 25 млн. долара), да увеличи екипа със 100%, да реализира скок в продажбите от 125% и да привлече клиенти като Bloomberg, GlaxoSmithKline, Kraft Heinz, JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и други.

Историята му звучи като извадена от филмите за американската мечта. Едва на 8 години, Линч, който е едно от петте деца в семейството, започва да продава вестници, за да помага на родителите си. Успява да изгради мрежа от 300 клиенти и да се научи на едно от най-ценните според него качества, довели го дотук – умението да преговаря. „Това ми беше в полза много години по-късно, когато продавах компаниите си“, споделя Линч в студиото на UpDate.

В неделя в предаването отново предстои разговор за това как градовете могат да станат умни. В този епизод UpDate среща зрителите с директора на дирекция „Корпоративни продажби“ във Vivacom Никола Гечев, който ще сподели интересни факти и за 5G мрежите.   

“Населението на Земята е 7,5 млрд. души. А до 2050 г. трябва да стане 9 млрд. души. 70% от него ще живеят в градовете, което ще породи значително количество проблеми със себе си, свързани с управлението на мобилността, образованието, здравеопазване и дори изхранването. Към момента единственият възможен, ефективен и реалистичен подход за решаването на тези проблеми е концепцията за умния град. Тя е част от нещо още по-голямо – технологично явление, което се нарича „Индустрия 4.0“, заяви Гечев.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още