IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващо тримесечните приходи на BlackBerry нараснаха с 6%

Продажбите на софтуера за сигурност на компанията подкрепя резултатите ѝ

19:19 | 24.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джон Чен. <em>Снимка:&nbsp;Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Джон Чен. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Канадската компания BlackBerry отчете изненадващ ръст от 6% на тримесечните приходи, след като продажбите на софтуера ѝ за сигурност нараснаха, а бизнесът ѝ с лицензиране на патенти засили позициите си, предава Ройтерс.

Листнатите в САЩ акции на BlackBerry, която продава софтуер за сигурност на компании и правителства, както и софтуер за инфотейнтмънт на производители на автомобили, повишиха стойността си с 6% по време на ранната сутрешна търговия.

Продажбите на автомобилния софтуер QNX, които са под натиск заради свързаната с пандемията слабост на американската индустрия за коли, също са се подобрили през тримесечието. Търсенето на нови превозни средства се възстановява, след като през април удари дъно.

„Някои сигнали за възстановяване в автомобилното производство сочат към последователен ръст на приходите и връщане към нормален темп на работа за QNX до началото на следващата година“, коментира главният изпълнителен директор Джон Чен.

Данните за тримесечието са подкрепени от по-високите продажби на основния софтуер за сигурност на BlackBerry – Spark, докато компаниите продължават да засилват IT сигурността си във връзка с тенденцията за работа от дистанция.

BlackBerry обяви, че бизнесът ѝ с лицензиране на патенти се е представил силно през тримесечието и е генерирал 108 млн. долара към общите приходи.

Анализаторът на Morningstar Марк Кеш твърди, че BlackBerry Spark ще донесе бъдещо търсене за компанията, тъй като компаниите и правителствата работят за защитата и управлението на своите устройства.

Същевременно BlackBerry запази прогнозата за годишни приходи от 950 млн. долара. Анализаторите очакват сумата да достигне 956 млн. долара.

Общите приходи за второто тримесечие, завършило на 31 август, са 259 млн. долара, а анализаторите прогнозираха спад до 237,03 млн. долара спрямо 244 млн. долара година по-рано, сочат данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, BlackBerry отчете печалба от 11 цента на акция, спрямо очаквани 2 цента на акция.

Нетната загуба се е свила до 23 млн. долара, или 4 цента на акция, от 44 млн. долара, или 10 цента на акция преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още