IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите искат Super Mario и за iOS и Android

Акционерите на Nintendo притискат компанията да пусне игрови приложения за мобилни телефони

14:57 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Скоро играта Super Mario може да се появи и на екраните на смартфоните. <em>Снимка: Nintendo&nbsp;</em></p>

Скоро играта Super Mario може да се появи и на екраните на смартфоните. Снимка: Nintendo 

Nintendo ще предлага в бъдеще своите супер герои Супер Марио и Зелда и като приложения за iPhone на Apple и смартфони с операционната система Android на Google. Това става по настояване на редица ключови инвеститори, пише Bloomberg. Концернът обаче още не се е решил на тази крачка.

„Смартфоните са новото поле за битка между производителите на игри. Nintendo ще трябва или да придобие компания с дейност в тази насока, или да развие свой продукт“, казва пред агенцията борсовият мениджър Масамицу Оки. Той не е единственият, според когото е крайно време компанията да се отвори към новите платформи. Дилърите от MF Global FXA Securities препоръчаха на клиентите си да разпродават акции на Nintendo, „защото компанията не иска да схване това“. 

А Nintendo наистина е под натиск. След приказния успех при продажбите на конзолата Wii и на DS следващото поколение конзоли се бори с проблемите си още на старта. 

Само след шест месеца след пускането на пазара заради слаби продажби цената на Nintendo 3DS беше намалена с около една трета, а реакциите към наследника на - Wii U, засега са противоречиви. По всяка вероятност моделът няма да бъде представен и на започващото следващата седмица изложение Gamescom в Кьолн.

За сметка на това пазарът на приложения за игри продължава да расте с бързи темпове. Според германския браншови съюз BIU само в Германия през 2011 г. ще бъдат продадени 7 млн. приложения за игри, което е ръст от 13% спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още