IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск увеличи дела си в SolarCity

Той се сдоби с 123 510 акции на най-голямата фирма за монтаж на покривни соларни панели на цена от 40,48 долара

17:21 | 25.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илон Мъск.&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Илон Мъск. Снимка: архив Ройтерс

Милиардерът Илон Мъск, който е председател и най-голям акционер в SolarCity Corp., увеличи своя дял в компанията, след като най-голямата фирма за монтаж на покривни соларни панели отбеляза най-големия си спад в цената на акциите от 22 месеца, пише Bloomberg.

Мъск е купил 123 510 акции на цена от 40,48 долара всяка, сочат документи от приключването на редовната търговия в САЩ. Това прави близо 5 млн. долара. По този начин той повиши дела си с 0,6%.

Мъск разширява позициите си, след като хедж фонд мениджърът Джим Чанос заяви в петък, че прави къси продажби на своите акции, което предизвика 13-процентен срив в цената на книжата.

Това беше най-големият спад от ноември 2013 г., а цената е най-ниската от октомври същата година. Цената все пак се качи със 7%, приключвайки търговията в Ню Йорк на ниво от 43,87 долара. Tърговията на Wall Street във вторник страртира с 2,87% ръст в цената до 45,14 долара.

Чанос определи базираната в Калифорния SolarCity за “високорискова“ финансова компания. Главният изпълнителен директор Линдън Райв отговори на нападките, като заяви, че средният кредитен рейтинг на клиентите на SolarCity е 750, което е доста над 640 – равнището, смятано за по-рисковано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още