IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Икономедиа“ придоби бизнес вестника „Пари“

Цената на сделката не се упоменава, издателството ще влее „Пари“ във всекидневника си „Дневник“

16:15 | 30.09.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Последната корица на вестник &quot;Пари&quot;. <em>Илюстрация: Пари</em></p>

Последната корица на вестник "Пари". Илюстрация: Пари

Издателят на "Дневник" и "Капитал" "Икономедиа" ще издава и бизнес всекидневника "Пари" от октомври 2011 г., съобщи компанията чрез официално съобщение.

„Икономедиа и Bonnier сключиха сделка за стратегическо партньорство и вестник "Пари" вече е част от портфолиото на "Икономедиа". Вестникът ще запази бизнес позиционирането си и ще бъде значително подсилен като формат след вливането в "Икономедиа", която има богат и дълъг опит в България в областта на издаване на бизнес медии“, се казва в съобщението.

Издателството ще слее двата всекидневника "Дневник" и "Пари", като запази и развие допълнително най-силните страни на двете издания.

След сделката Лилия Апостолова ще бъде новият изпълнителен директор на компанията, а  Елица Ангелова, която досега заемаше тази позиция, напуска компанията. До този момент Лилия Апостолова беше изпълнителен директор и главен редактор на "Пари", а преди това е работила като журналист и управляващ редактор в "Капитал".

„Стратегическото партньорство между "Икономедиа" и Bonnier е много добра новина за българския медиен сектор. Това ще помогне за подобряването на качествената журналистика и ще заздрави независимостта на "Пари", "Дневник", "Капитал" и останалите заглавия. Договорът ще позволи на двете компании да обменят информация, ноу-хау и най-добри практики“, коментира Иво Прокопиев, съсобственик на "Икономедиа". 

„Радваме се, че "Пари" ще се присъедини към "Дневник" и "Икономедиа". Заедно ще формираме по-силна комбинация по отношение на бъдещото развитие на продуктите. Bonnier очаква дългосрочното си партньорство и сътрудничество с "Икономедиа", което ще последва от подписването на днешното споразумение“, заяви от своя страна Андерс Ериксон, главен изпълнителен директор на Bonnier Business Press International.

В последния си финансов отчет за 2010 г. издателството на "Пари" - "Бизнес медиа груп" АД пише, че е реализирало 1,3 млн. лв. загуба. В края на годината собственият капитал на дружеството е отрицателен в размер на 523 хил. лв., показва отчетът.

В документа е записано още, че резултатите могат да породят съмнения относно способността на дружеството да продължи дейността си като действащо предприятие.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
И Дневник, Капитал и Пари пишат много малко за пазарите. Основните им страници са заети с реклама на един или друг политик, пишат много за счетоводство, за реклама, рекламират се някакви компании за консултации по подбор на персонала и подобни глупости. А и във вестниците има цензура, със сигурност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
SEBULBA
преди 12 години
Капитал и Девник правят най-качествената и обективна журналистика сред печатните издания! Другите са ***, особено групичката Д. П. и майка му Ир. Кр.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
bate Goiko
преди 12 години
Лоша новина, Пари беше най-добрия икономически вестник. Сега сигурно ще го напълнят с политика и други простотии като тяхните парцали в последно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 12 години
Как се връзват двете твърдения от прес съобщението: Издателството ще слее двата всекидневника "Дневник" и "Пари" иВестникът ще запази бизнес позиционирането си и ще бъде значително подсилен като формат след вливането в "Икономедиа",
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
optional
преди 12 години
по-качествена журналистика - друг път. пари е най-смотаният бизнес модел - запуснат от години сайт, новини от вчера, топящ се тираж... чудя им се на икономедия защо им е тоя таралеж в гащите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още