IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идва времето на младите ръководители на Cisco

Бъдещият главен изпълнителен директор на компанията разчита на по-младия ръководен екип, оставяйки част от ветераните да напуснат фирмата

12:55 | 05.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бъдещият главен изпълнителен директор на Cisco Systems действа бързо по прекрояване на топ мениджмънта на компанията, избирайки по-малък ръководен екип, в който вече не влиза дългогодишният стратег Падмасри Уориър и други двама добре познати експерти, пише Wall Street Journal.

Тримата топ мениджъри, в това число Едзард Овърбийк и Вим Елфинк, планират да напуснат компанията, посочват от Cisco.

Уориър ще остане като съветник до септември, а Овърбийк ще е консултант в рамките на една година.

Чък Робинс, който миналия месец пое поста главен изпълнителен директор, избра десет души в ръководния екип - петима мъже и пет жени. Преди компанията се управляваше от общо 13 души, пет от които бяха жени, посочват от Cisco.

Промените следват разкритието, че двамата президенти Роб Лойд и Гари Мур планират да напуснат компанията. Очаква се те да направят официално изявление през следващата седмица по време на събитието Cisco Live U.S., което ще се проведе в Сан Диего.

49-годишният Робинс ще поеме официално ролята на главен изпълнителен директор в края на юли. Той иска на ръководните постове в компанията да застанат по-млади хора, разкри говорителят на Cisco.

Робинс изрази желанието си компанията да има по-хоризонтална организационна структура, която да позволява по-бързото вземане на решения. С оттеглянето на президентските позиции, повече мениджъри, които се занимават с операциите на компанията, ще трябва да се отчитат директно пред него.

Cisco, която е базирана в Сан Хосе, Калифорния, се бори с промените на пазара, като появата на изчислителни облаци и конкуренцията от страна на базираните на софтуера алтернативи на нейния хардуер.

В публикация в блог Робинс подчерта, че Cisco се нуждае от лидери от разнообразни области, които да ѝ помогнат да отговори на предизвикателствата.

“Аз съм изключително уверен, че ще се движим още по-бързо, ще въвеждаме иновации, както никога преди, и ще изпреварим конкуренцията”, пише още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още