IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM: Готови сме за още придобивания в сферата на облачните услуги

Това разкри в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Агниешка Бруйер, вицепрезидент на IBM Cloud

09:15 | 07.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Scott Eells/Bloomberg</em></p>

Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Американският технологичен гигант IBM има апетит към още придобивания в сферата на облачните услуги и ще насочи вниманието си в тази посока през 2021 г. Това разкри в технологичното предаване Update на Bloomberg TV Bulgaria Агниешка Бруйер, вицепрезидент на IBM Cloud.

“Тази година ще продължим да правим придобивания в посока всички неща, които допринасят за осъществяването на нашата стратегия, която включва отворен хибдирен облак и изкуствен интелект”, посочи тя.

По този начин IBM ще продължи серията си от придобивания, след като през последните години купи компанията за автоматизация Spanugo, услугата за мониторинг на приложения Instana и европейският играч на пазара на облачни услуги Nordcloud.

“Както можете да видите, на пазара на информационни технологии има много придобивания, но те са по-скоро от страна на големи компании, които придобиват стартъпи или фирми за иновации”, допълни базираната във Франция Бруйер.

Придобиванията са част от усилията на новия главен изпълнителен директор на IBM Арвинд Кришна да възроди бизнеса на Big Blue, както още е известен технологичният гигант. Въпреки че компанията навлезе сравнително късно на пазара на изчислителни облаци, тя има амбицията да се превърне в най-големия играч, предлагащ облачни услуги на корпоративни клиенти, разкри Бруйер.

Запитана дали наистина IBM проучва възможността да продаде своя бизнес в областта на изкуствения интелект в здравопазването – Watson Health, Бруйер обясни, че не разполага с официална информация по случая. Припомняме, че преди седмица Wall Street Journal писа, че IBM планира да се раздели със звеното, което досега беше централна част от нейната стратегия за растеж в области, които се очаква да донесат възможности за развитие.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предването „UpDate“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още