IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Spotify залага на гъвкав модел на работа

Компанията ще позволи на служителите сами да изберат дали да работят от офис, или не

18:08 | 12.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Европейският стрийминг гигант Spotify ще позволи на своите служители да работят от където поискат, разкри шведската компания в публикация в блога си, предава Ройтерс. Тя е поредният голям корпоративен играч, който посочва какво бъдеще да очакваме от модерния работен живот.

Докато работата се прехвърля към базирани в облака системи, а хората провеждат повечето си срещи онлайн, офисите се адаптираха към работата от дистанция. Междувременно ваксинацията срещу Covid-19 ще отнеме още време, докато бъде завършена.

Новият модел ще позволи на служителите на Spotify да изберат дали искат да работят изцяло от офиса на пълно работно време, да са вкъщи или да изберат комбинация от двете. Освен това компанията ще даде по-голяма гъвкавост на служителите си по отношение на локациите, така че да могат да сменят страната или града, в който работят. За онези, които избират да работят от дистанция, но все пак искат да имат работно място, Spotify ще им предостави абонаменти за коуъркинг пространства.

Ходът на Spotify е стъпка, която редица технологични компании планират да направят, запазайки новите начини на работа, с които светът започна да свиква по време на пандемията на Covid-19.

Salesforce.com и Twitter вече се прехвърлиха към хибриден или изцяло дистанционен модел на работа.

Spotify, която прави оценка на своите офисни пространства по света, се радва на скок на платените абонати по време на пандемията. През четвъртото тримесечие броят им достигна 155 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още