IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei в съда: Не сме откраднали търговски тайни

Компанията днес е на изслушване по повод обвиненията на T-Mobile

17:09 | 01.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В рамките на изслушване пред Федералния съд в Сиатъл китайската технологична компания Huawe заяви, че е невинна по няколко обвинения, че е свързана или е искала да се ангажира с кражбата на търговски тайни, пише Engadget, позовавайки се на информация от AP.

Окръжният съдия Рикардо С. Мартинес, който води изслушването, сложи срок до март 2020 г. на случая. Ако Huawei бъде призната за виновна, тя може да плати глоба до 5 млн. долара.

Huawei е изправена пред 10 обвинения, включително организиране на кражбата на търговски тайни, опит за кражба на търговски тайни, измама и възпрепятстване на правосъдието.

Според обвинението Huawei е откраднала търговски тайни от T-Mobile.

Първоначалните обвинения датират още от 2013 г. и са свързани с инцидент, при който инженери на Huawei може да са направили снимки и замервания на един от роботите на T-Mobile за тестване на роботи, наречен Tappy. Huawei евентуално е използвала информацията, за да подобри собствения си робот.

През 2017 г. съдебното жури в Сиатъл отреди в полза на T-Mobile по свързан с този случай с Huawei. Телекомуникационната компания получи 4,8 млн. долара.

В допълнение към случая с търговските тайни Huawei е изправена пред още 13 обвинения, свързани с нарушения на санкциите на САЩ срещу Иран. Главният финансов директор на китайския гигант Мън Уанджоу очаква решението на канадския съд дали ще бъде екстрадирана в САЩ. Изслушване по този случай също е планирано за днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още