IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Bulgaria и Stone Computers ще предоставят заедно IT решения за бизнеса

Двете компании обявиха официално партньорството си в България

12:29 | 17.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei Bulgaria</em></p>

Снимка: Huawei Bulgaria

Глобалният информационен и комуникационен доставчик на технологични решения Huawei Technologies и българската компания Stone Computers, оперираща в областта на дистрибуцията и системната интеграция, сключиха партньорство за дистрибуция на IT, комуникационни и облачни решения за бизнеса.

Целта на компаниите е заедно да предлагат обслужване на сървърите на корпоративни клиенти, да се грижат за съхранението на информация, да предоставят мрежови и клауд решения и други услуги на бизнеса. По този начин те ще съчетаят облачната инфраструктура и международната експертиза на Huawei с местния опит на Stone Computers.

Българската компания ще продава IT и комуникационни решения от портфолиото на Huawei. Те ще са насочени към корпоративни клиенти, които искат да модернизират работните си процеси, използвайки IT, комуникационна и облачна инфраструктура.

Предвижда се компаниите да изградят референтни архитектурни и стандартизирани решения на хардуерната инфраструктура на Huawei. За целта технологиите на китайската компания ще бъдат интегрирани с услугите и поддръжката на Stone Computers.

„Huawei предлага решения от начало до край в тези области и за нас това партньорство ще бъде предизвикателство, но и ще ни даде изключително предимство на пазара“, коментира Александър Аврамов, изпълнителен директор на Stone Computers.

По думите му двете компании ще инвестират в повишаването на експертизата и квалификацията на екипите си в България, за да бъдат по-конкурентоспособни.

Аврамов разкри, че през 2014 г. Stone Computers е сключила няколко важни партньорства, а причината за това е фактът, че компанията вижда динамиката на пазара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още