IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP ще придобие производителя на аудио и видео устройства Poly

Сделката е на стойност 1,7 млрд. долара

18:47 | 28.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на персонални компютри HP заяви, че ще придобие производителя на аудио и видео устройства Poly за 1,7 млрд. долара в брой, докато се опитва да спечели от бума на търсенето на електроника, свързан с насочването към хибридната работа, предава Ройтерс.

Цената на акциите на HP спадна с 1,4% преди началото на борсовия ден. Компанията очаква сделката да я позиционира по-добре в дългосрочен план що се отнася до растежа.

Гигантът предложи 40 долара за всяка от акциите на Poly, преди известна като Plantronics. Това представлява премия от около 53% спрямо цената, на която книжата завършиха търговията последно. Като се включи и дългът, стойността на споразумението е 3,3 млрд. долара.

„Възходът на хибридния офис създава възможност възможност веднъж в живота за предефиниране на начина, по който се върши работа“, коментира главният изпълнителен директор Енрике Лорес.

Докато световната здравна криза засилва нуждата от хибридна работа, пазарът стана свидетел на няколко придобивания, включително покупката на Slack Technologies за 27,7 млрд. долара от Salesforce.com миналата година.

Poly, чиито акции повишиха стойността си с 49% преди началото на борсовия ден, заяви, че ще трябва да плати 66 млн. долара, ако споразумението се провали.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още