IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP отново обърна гръб на офертата на Xerox

Новото предложение също се оказа прекалено ниско

15:39 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

HP отказа офертата за придобиване от страна на Xerox за 35 млрд. долара, посочвайки отново, че сумата е прекалено малка, пише Wall Street Journal.

Днес HP заяви, че сливането ще облагодетелства непропорционално акционерите на Xerox, а последната няма оперативен опит в секторите, в които оперира HP, като персоналните системи, домашни принтери, 3D и дигитално производство.

Xerox не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Тази седмица Xerox започна стъпки за придобиването на всички акции на HP, което оценява последната на близо 35 млрд. долара, или 24 долара за акция в брой и ценни книжа. Тя повиши офертата до 22 долара за акция. HP заяви, че стойността на офертата ще доведе до несигурности и представлява риск за компанията.

Предложението щеше да остави Xerox "обременена с огромен дълг, който може да изисква нереалистична, непостижима синергия, а това да застраши цялата компания“, обясни председателят на HP Чип Берг.

HP посочва още, че е получила неадекватни мнения от Goldman Sachs & Co. и Guggenheim Securities тази седмица.

Xerox и HP доминират в различни части на пазара на принтери и са в процес на съкращаване на разходите, тъй като бизнесът с принтиране на документи се свива.

Xerox произвежда основно големи принтери и копирни машини и генерира приходи от отдаването им под наем на компании и от услуги по поддръжка на устройства.

HP продава основно по-малки принтери и компоненти за тях. Освен това е един от най-големите производители на персонални компютри в света, макар че бизнесът ѝ с принтери е по-печеливш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още