IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HBO Max стъпва в Европа в края на октомври

Услугата ще стане налична и в България, но в началото на 2022 г.

13:25 | 05.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: HBO</em></p>

Снимка: HBO

Американската видео стрийминг платформа HBO Max ще замени HBO GO в България в началото на следващата година, след като на 26 октомври 2020 г. услугата официално стъпи в Европа, съобщиха от компанията.

Планът е HBO Max да навлезе в настоящите 20 територии, на които HBO оперира, като се добавят седем нови пазара.

Първите европейски страни, в които HBO Max ще е налична от този месец, са Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Испания и Андора. През следващата година тя ще стъпи и в Централна и Източна Европа, както и в Португалия. През 2022 г. пък ще бъдат включени и седемте нови пазара за компанията – Нидерландия, Литва, Латвия, Естония, Турция, Гърция и Исландия.

Добрата новина за киноманите – най-новите продукции на Warner Bros. ще бъдат достъпни в HBO Max само 45 дни след премиерата си на голям екран без допълнително заплащане.

Предвид огромната конкуренция на пазара на видео стрийминг услуги, HBO Max ще се опита да привлече потребителите си не само с богат каталог от собствено и външно съдържание, но и чрез предлагането на годишен абонамент, който ще е на цената на този за 8 месеца.

Стойността на абонамента за България ще стане ясна с наближаване на ребрандирането. Самото приложение ще бъде актуализирано, така че дизайнът и функционалностите му да бъдат унифицирани навсякъде по света.

От компанията обещават абонатите да могат да персонализират профилите си, да откриват по-лесно съдържание и да правят отделни профили на децата си, в които ще се предлага съдържание, подходящо за тях.

Както досега, HBO ще продължи да продуцира локално съдържание, а собствените ѝ продукции вече ще се предлагат под марката Max Originals.

Що се отнася до това какво да очакваме от каталога, HBO Max ще заложи на съдържание, което вече има голяма аудитория, като поредицата от филми за Хари Потър, сериала „Приятели“, но и филмови класики като „Сиянието“, „Портокал с часовников механизъм“, „Матрицата“ и „Властелинът на пръстените“. Блокбъстърите също ще бъдат част от платформата, включително новият „Дюн“. За почитателите на комиксите са предвидени филми от вселената на DC Comics.

За феновете на „Игра на тронове“ HBO разкри и първия тийзър на „Домът на дракона“ – история, предшестваща тази от една от най-успешните продукции на платформата.

От компанията обаче дадоха заявка, че навлизат и на пазара на риалити предавания, към който най-големият конкурент на платформата – Netflix, отдавна направи крачка, за да привлича по-широка аудитория.

Целта на HBO Max е да се предлага в 190 територии до 2026 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още