IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HBO Max ще смени HBO GO в България на 8 март

Услугата ще предложи по-богат каталог със съдържание

11:33 | 01.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: HBO</em></p>

Снимка: HBO

Новата стрийминг платформа на WarnerMedia HBO Max ще замени HBO GO в България на 8 март тази година, съобщават от компанията. Това ще сложи край на чакането за българските потребители, които ще имат достъп до богат каталог от съдържание на Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, оригиналните продукции HBO Originals и други.

През октомври услугата официално стъпи в Европа с обещанието през първото тримесечие на 2022 г. да навлезе в повече държави на Стария континент.

Промяната е свързана с леко повишаване на цената на услугата. До този момент цената на HBO GO в България е 3,99 евро на месец, а при HBO Max тя ще бъде 4,99 евро на месец при директно абониране.

Добрата новина за потребителите у нас е, че онези, които вече имат акаунти в HBO GO, ще получат незабавен достъп до новата услуга, тъй като профилите им ще бъдат прехвърлени автоматично. Другите, които нямат акаунт,  могат да се регистрират още сега в платформата HBO Max, като ще получат достъп до нея в деня на пускането на самата услуга.

Както беше и с HBO GO, HBO Max ще бъде достъпна и чрез избрани мобилни оператори и партньори за разпространение на телевизия, уточняват от HBO.

В чест на навлизането на HBO Max сегашните директни абонати, които ще бъдат прехвърлени автоматично към новата платформа, ще плащат намалена цена от 3,30 евро на месец, което означава 33% постоянна отстъпка от месечната такса. Важно уточнение е, че тя е валидна, само ако абонаментът не бъде прекъсван.

Новите клиенти, регистрирани преди 31 март, също могат да се възползват от тази оферта. Тя ще е в сила в периода от 8 до 31 март тази година. След 31 март ще има опция за плащането на годишен абонамент, като 12-месечният достъп ще е на цената на този за 8 месеца, т.е. 39,90 евро.

HBO Max ще има доста по-богат каталог със съдържание от HBO GO, а филмите на Warner Bros. ще се появяват в платформата само 45 дни след премиерата им на голям екран. Така HBO Max ще стартира в България с продукции като „Матрицата: Възкресения“, „Дюн“ и „Методът Уилямс“. Европейските сериали пък ще влязат под бранда Max Originals. Влизайки в директна конкуренция с Netflix, платформата ще предложи и риалити формати.

За избрани заглавия услугата ще предложи 5.1 съраунд звук, Dolby Atmos и 4K.

Глобалното разпространение на HBO Max продължава по план с предстоящия старт на платформата в още 15 европейски страни, правейки я достъпна в 61 територии по целия свят.

"Следваме стратегията си да предложим директен достъп до услугата ни на потребителите по целия свят, което в съчетание с любимото ни съдържание ще ни даде необходимия мащаб, за да бъдем една от най-добрите глобални платформи за стрийминг”, коментира ръководителят на HBO Max International Йоханес Лархер.

Какво е важно да знаят потребителите?

След пускането на HBO Max в България приложението HBO GO вече няма да е активно. Нужно е потребителите да си инсталират приложението HBO Max и да влязат в него с използваните до този момент имейл и парола, ако са регистрирани за услугата.

Стрийминг услугата HBO Max ще бъде достъпна на различни устройства и платформи, включително актуални модели смарт телевизори смарт телевизори (Samsung, LG и Android TV), чрез стрийминг устройства (Apple TV 4K и Google Chromecast), игрови конзоли (PlayStation5, PlayStation4, Xbox One и Xbox Series X/S) мобилни и таблети (iPhone, iPad, iPod Touch и Android™) и онлайн.

Платформата ще даде възможност за създаване на пет персонализирани профила и за стрийминг едновременно на три различни устройства, като няма ограничение на регистрираните устройства към един абонамент.

При телевизионните канали на HBO промени не се предвиждат. Такива ще има единствено за стрийминг услугата, както и ако абонаментът на клиентите с телевизия включва и HBO GO. В този случай ще има автоматично прехвърляне на акаунта към HBO Max.

Пазарът

HBO Max ще се появи в България в момент, в който пазарът на стрийминг услуги става все по-наситен. Въпреки че в Съединените щати например отдавна има множество услуги, борещи се за вниманието и парите на потребителите, у нас конкуренцията не беше толкова голяма до момента.

HBO Max на този етап е налична в 46 територии в САЩ и Европа, а планът е на 8 март те да се увеличат до 61. На тази дата услугата ще стане достъпа в още 15 европейски държави. Плановете на компанията са HBO Max да стане глобална. По-късно тази година тя ще стане достъпа в шест изцяло нови пазара, включително Гърция и Турция.

Но HBO ще се сблъска с експанзията на още един американски играч – Disney+, стрийминг платформата на The Walt Disney Company. Тя ще бъде пусната у нас през лятото, когато ще се появи в общо 42 държави и 11 нови територии.

Към момента Disney+ има над 118 милиона абонати в цял свят. Растежът на Disney се забави през фискалното четвърто тримесечие на компанията. Disney+ добави едва 2,1 млн. абонати през тримесечието до октомври.

В началото на годината пък стана ясно, че HBO Max има 73,8 млн. абонати. Лидер обаче е Netflix с неговите 214 млн. абонати. Компанията, която имаше голямо забавяне през първата половина на 2021 г., отчете ръст на регистрациите през октомври, добавяйки 4,4 млн. през тримесечието отчасти благодарение на глобалната сензация “Squid game”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още