IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Greenpeace класира китайските интернет компании по напредък в опазването на околната среда

Alibaba и Tencent са на второ и трето място по успех, но все още има какво да се желае от тяхното представяне

16:10 | 09.01.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA</em></p>

Снимка: EPA

Насочвайки вниманието си към нарастващото потребление на енергия от китайския технологичен сектор, Greenpeace за първи път класира най-добрите и най-лошите компании в азиатската страна по отношение опазването на околната среда, пише Bloomberg.

Големият победител е ChinData Group, малко позната компания еднорог, очакваща финансова подкрепа от Bain Capital. ChinData успя да изпревари доста по-големи имена като Alibaba и Tencent.

Класирайки 15 от най-големите китайски интернет компании за първи път, Greenpeace установи, че по-голямата част от тях не предлагат достатъчно голяма прозрачност за дейностите си – по отношение на публичното оповестяване на консумацията им на енергия и скоростта, с която преминават към възобновяеми енергийни източници.

Изследването е проведено в партньорство с North China Electric Power University и призовава за по-бързо насочване към соларна и вятърна енергия, както и за ангажимент за потребление изцяло на възобновяема енергия.

Greenpeace посочва напредъка на много от китайските интернет гиганти, но твърди,че изостават спрямо глобалните си конкуренти. Apple например обеща да се откаже от фосилни горива и да намали потреблението им във веригата си за доставки.

Tencent Holdings е сред онези, които са разкрили най-много за енергийното си потребление, макар че не е постигнала голям напредък в прехвърлянето към възобновяема енергия, посочва Greenpeace.

Alibaba Group Holding се класира веднага след ChinData, но има оценка от 60 от 100, което илюстрира колко голям път има да извърви компанията.

21Vianet Group, която е партньор на Microsoft в областта на облачните услуги в Китай, има оценка от едва 21.

"Консумацията на енергия от интернет индустрията в Китай расте бързо“, коментират от Greenpeace East Asia. Според представител на организацията е задължително китайските интернет гиганти да поведат сектора в посока отказване от въглищата.

Около две трети от енергията в Китай идва от изгарянето на въглища, но Пекин иска драстично да намали това чрез все по-широкото използване на възобновяема енергия.

Компания

Оценка на Greenpeace (от 100)

Chindata

Alibaba

Tencent

GDS

Baidu

Huawei

AtHub

21 Vianet

Dr. Peng

JD.com

China Net Center

UCloud

Sinnet

Kingsoft

Baosight Software

80

60

52

48

46

46

38

21

19

12

12

9

9

5

2

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
дядя Вова
преди 4 години
Упс, де продават билетите за Марс?Сакам да си купим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
дядя Вова
преди 4 години
Не е много по темата, но дедектива Зелка007 си го просеше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
дядя Вова
преди 4 години
Зелка, ето ти последните издънки на бай Илон Мъсковски:https://youtu.be/_x7hMhA01tAГуру жульничества Маск развл китайских инвесторов (Руслан Осташко)Гуруто на измамите Мъск преметна китайските инвеститори....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още