IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google забавя наемането на нови служители

Интернет гигантът ще се откаже от част от инвестициите, планирани за тази година

10:19 | 16.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Alphabet, компанията майка на Google, се отказва от част от инвестициите си в останалата част от годината заради кризата с коронавируса, като за начало това ще засегне наемането на служители, пише CNBC.

„Вярваме, че сега е времето значително да забавим темпа на наемането, докато запазим инерцията в малък брой стратегически области, в които потребителите и компаниите разчитат на Google за продължаваща подкрепа, и където нашият растеж е ключов за техния успех“, посочва главният изпълнителен директор Сундар Пичай в писмо до служителите.

“„Отвъд наемането, продължаваме да инвестираме, но ще променим фокуса и темпа на инвестициите в области като центрове за данни и машини, в несъществения за бизнеса маркетинг и пътувания“, допълва Пичай.

Говорител на Google потвърди информацията.

„Забавяме темпа на наемане на служители, докато запазваме инерцията в малък брой стратегически области, както и във въвеждането на много хора, които сме наели, но все още не са започнали работа“, коментира компанията в изявление за CNBC.

Пичай посочи, че компанията е наела 20 хил. служители през 2019 г. и е планирала да направи същото и тази година. От началото на 2020 г. тя е привлякла 4000 нови служители, а още хиляди трябва да бъдат обучени скоро, гласи бележката.

Новините бяха обявени в момент, в който компанията е изправена пред икономически предизвикателства, причинени от пандемията на Covid-19, която засегна световната икономика. Всичко това се случва във време, в която компанията се опитва да мотивира служителите си да останат фокусирани върху нуждите на потребителите, тъй като милиони хора по света вече работят от домовете си.

„Както през финансовата криза от 2008 г., цялата глобална икономика е засегната, а Google и Alphabet не са имунизирани срещу ефектите на тази световна пандемия“, твърди Пичай в писмото си до служителите. „Ние съществуваме в една екосистема от партньорства и свързани бизнеси, много от които в момента изпитват значителни болки“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още