IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се насочва към реклами с виртуална реалност

Компанията все още експериментира в тази област, но представи първа версия на нов рекламен формат

16:14 | 29.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Учени от поделението на Google за експерименти Area 120 твърдят, че са създали първата версия на дигитален формат на реклама, който е насочен специално към мобилни приложения с виртуална реалност, предава CNBC.

Подразделението показа прототип на продукта, който все още няма име. Това се случи чрез публикация в блог, където автори са продуктовият мениджър на Google Ааюш Упадяи и мениджърът на проекта Нийл Рао.

Клипът с демонстрацията показва куб, който се рее в приложението с виртуална реалност. Той може да бъде кликван, така че да се активира дигитална реклама.

Google и конкурента ѝ Facebook се надпреварват в разработката на подобни реклами, като очакват разработчиците да създадат множество приложения, ползващи тази технология.

„Нашата работа се фокусира върху няколко ключови принципа – рекламните формати с виртуална реалност могат да помогнат на разработчиците да ги имплементират лесно...“, посочват създателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още