IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се готви да купи част от бизнеса на Nokia

Бизнесът е свързан с предлагането на интернет на борда на самолети

09:28 | 11.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант Google води преговори за придобиването на бизнеса на Nokia с широколентов интернет в самолети, пише Bloomberg, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса.

Технологията на Nokia може да помогне на Google да предложи по-бърза алтернатива на съществуващия безжичен интернет на борда на самолетите. Според Bloomberg преговорите вече са напреднали и скоро може да се стигне до сделка.

Финално решение все пак не е взето и компаниите все още имат възможността да се откажат от споразумение.

Google не е отговорила веднага на запитванията за коментар. Говорител на Nokia пък е отказал да коментира.

Системата на Nokia създава директна връзка между самолета и земята, като позволява предлагането на бърза интернет връзка в кабината, използвайки безжичен интернет, сочи уебсайта на компанията.

Интернет на борда на самолетите от години е един от проблемите на потребителите заради слабите връзки, които се предлагат към момента. И все пак пътуващите често плащат солидни суми, за да получат каквато и да било свързаност. Това е бизнес възможност и шанс Google да разшири услугите си.

Ходът може да създаде силен нов конкурент на Gogo, която вече предлага интернет по време на полети. В резултат от новините книжата на Gogo загубиха 4% от стойността си.

Тези на Alphabet, компанията майка на Google, записаха ръст в цената си от 1,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още