IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google инвестира 2 млрд. долара в център за данни в Полша

Компанията следва стъпките на Microsoft

08:41 | 25.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google ще инвестира 2 млрд. долара в център за данни в Полша, който да подкрепи облачните ѝ услуги, пише ежедневникът Puls Biznesu, цитиран от Ройтерс.

Новината стана ясна, след като през май Microsoft заяви, че планира да инвестира 1 млрд. долара в полски център за данни, докато най-голямата икономика в източната част на Европейския съюз се опитва да се позиционира като регионален технологичен център.

„Region Google Cloud във Варшава е най-голямата инвестиция в инфраструктура от този тип в Полша“, гласи текстът, който се позовава на информация от Магдалена Джевгуч, директор бизнес развитие на Google Cloud в Полша и Централна и Източна Европа.

По думите ѝ центърът за данни трябва да започне работа от началото на 2021 г.

По данни на властите в Полша инвестицията на Google в проекта може да е между 1,5 и 2 млрд. долара.

Припомняме, че Microsoft обяви своето начинание в Полша като план, имащ за цел „да ускори иновациите и дигиталната трансформация в „Полската дигитална долина“. Компанията обясни, че в основата на това стои мащабен план, включващ изграждането на нов център за данни.

През май технологичният гигант разкри, че планът надгражда близо 30-годишната си успешна работа с полски организации и бизнеси, големи и малки, както и с мрежа от над 6000 местни партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още