IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Chrome ще бъде достъпен на iPad и iPhone

Това е нова победа за Chrome във войната на браузърите и предпоставка за утвърждаването му на водещата позиция в класацията

23:04 | 28.06.12 г.
<p>
	Сундар Пичай по време на речта му на конференцията на разработчиците. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сундар Пичай по време на речта му на конференцията на разработчиците. Снимка: Ройтерс

Браузърът Chrome на Google Inc ще стане достъпен на устройствата iPhone и iPad на яростните им конкуренти от Apple Inc, съобщи Ройтерс. Новината бе обявена на конференцията на разработчиците на Google в Сан Франциско.

Ходът ще даде възможност за разширяване на достъпа до Chrome в рамките на интензивната война между браузърите.

Представен през 2008 г., браузърът на Google задмина Internet Explorer на Microsoft Corp. през май, за да се превърне в най-популярния в света, сочат данни на анализаторската компания StatCounter.

Вицепрезидентът на Google Сундар Пичай потвърди водещата позиция  на Chrome в речта си на конференцията, изтъквайки, че в момента браузърът има 310 млн. „активни“ потребители. Chrome ще се появи в магазина за приложения на Apple по-късно днес, добави Пичай.

През последните месеци Apple се опитваше да намали зависимостта си от уеб услугите на Google чрез свои продукти, увеличавайки конкуренцията между двете компании.

През юни производителят на мобилни телефони и таблети обяви, че ще се откаже от услугата Google Maps, представяйки своя за следващата версия мобилни оперативни системи.

През тази седмица пък Google обяви, че е разработила собствен таблет, в който бразузърът по подразбиране ще бъде, естествено, Chrome.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още