IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs и Apple ще създават кредитна карта за iPhone

Картата ще използва мрежата на MasterCard, а потребителите ще получат обратно около 2% от общата сума, която е била платена чрез нея

16:53 | 21.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs ще създадат кредитна карта, която ще бъде пусната тази пролет, съобщава CNBC. 

Тя ще бъде свързана с новите функции на iPhone, предназначени да помагат на клиентите на Apple да управляват своите финанси.

Приспособлението ще използва мрежата на MasterCard и освен това потребителите ще получат около 2% от общата сума, която е била платена чрез него. Разбира се, възвръщаемостта ще бъде още по-голяма, когато потребителите пазаруват продукти на Apple.

Отвъд ползите CNBC съобщава, че Apple и Goldman Sachs се надяват да привлекат клиенти чрез допълнителни функции в приложението Wallet, като управление на баланса по сметките.

Apple се опитва да увеличи печалбата си от процесите, съпътстващи закупуването на iPhone, където основна роля играят банките и стартъпите, занимаващи се с дигитално разплащане.

Goldman Sachs също се опитва да стъпи по-здраво на терена на дигиталните портфейли и разплащания и да диверсифицира приходите си от институционални области като търговията и инвестиционното банкиране.

През 2016 г. банката стартира дигиталната търговска банка Marcus, а новата кредитна карта има за цел да увеличи броя на клиентите, използващи услугите на Marcus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още