IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook блокира дейности на компанията Hyp3r заради злоупотреба с данни

Фирмата тайно е събирала информация от потребителски профили

17:50 | 08.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook премахна маркетинговата компания Hyp3r от рекламната платформа на Instagram, след като Business Insider научи, че агенцията събира огромни обеми от информация в нарушение на правилата на социалната мрежа, пише Engadget.

Твърди се, че Hyp3r е използвала “проблем в сигурността”, който ѝ е позволил да събира конкретното местоположение, от което са правени “милиони” публични публикации.

Освен това е нарушила условията за ползване на услугата, като е съхранявала публични истории и автоматично е събирала данни от публични профили (включително биографии и за последователите), пише BI.

Всичко това е довело до събирането на доста подробни профили на потребители, които не са дали позволението си за генерирането им.

Тя е разработила своя система, която да заобикаля рестрикциите на Facebook и да събира данни за локациите в Instagram.

В изявление директорът на Hyp3r Карлос Гарсия заяви, че маркетинговата система “отговаря на изискванията за опазване на потребителските данни и условията за ползване на социалната мрежа”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още