IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney+ е свалена 22 млн. пъти от пускането си на пазара

Видео стрийминг платформата има средно по 9,5 млн. активни потребители дневно през последната седмица

14:33 | 12.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата на Walt Disney – Disney+, е свалена 22 млн. пъти на мобилни устройства от пускането на платформата през ноември, сочи доклад на компанията за проучвания Apptopia, цитиран от Ройтерс.

По-рано Disney заяви, че новата ѝ услуга се е радвала на „изключително потребителско търсене“ в деня на пускането ѝ, като е достигнала 10 млн. регистрации.

Сега компанията обслужва 41,5 млн. зрители в Съединените щати, включително абонати на други стрийминг услуги, като Hulu и ESPN+, в сравнение с 61 млн. за лидера в индустрията Netflix.

Apptopia твърди, че представянето на конкурентите на Disney+, в това число Netflix и Prime Video на Amazon.com, остават до голяма степен незасегнато през този период.

Въпреки че потребителите в Съединените щати са прекарали около 200 млн. часа в приложението Disney+ през първите четири седмици след премиерата му, потребителите на Netflix са отделили 1 млрд. часа за това време, твърди Apptopia.

Disney+, която в момента се предлага в САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия и Холандия, има средно по 9,5 млн. активни потребители дневно за последната седмица.

Отделно от това Disney+ оглави списъка с най-търсените думи в Google в САЩ за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още