IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco ще инвестира 500 млн. долара в Германия през следващите 3 години

Компанията обяви, че е придобила американски стартъп

14:54 | 09.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка; архив Ройтерс</em></p>

Снимка; архив Ройтерс

Cisco Systems обяви, че планира да инвестира 500 млн. долара в Германия в рамките на следващите три години, както и 150 млн. долара, за да помогне за укрепването на своите предложения в сферата на бизнес комуникациите, пише Wall Street Journal.

Компанията от Силициевата долина разкри още, че е придобила Synata, стартъп от Сан Франциско, който предлага технология, позволяваща на компаниите да търсят данни, съхранявани в техните бази и във външни облачни услуги. Финансовите параметри на сделката не са разкрити.

Cisco, най-големият производител на мрежово оборудване в света, отдавна се стреми да изгради по-тесни връзки с местни и чуждестранни агенции, отговорни за политиката, свързана с технологиите и обработката на големи поръчки. През юли миналата година Cisco обеща да инвестира повече от 10 млрд. долара в Китай в рамките на следващите няколко години, за да помогне за възстановяването на позициите си на пазара на фона на геополитическите насрещни ветрове.

Германия, която е влиятелен високотехнологичен център, се опитва да насърчава все повече компаниите да работят в посока опазване на неприкосновеността на личния живот и сигурността на данните. Cisco твърди, че планира да помогне на страната да увеличи своята „цифровизация“, включително като инвестира в стартъпи и венчър фондове, както и чрез работата си с публичния сектор по технологични проекти.

Същевременно Cisco се опитва надвие популярната услуга Slack чрез своето предложение за сътрудничество, наречено Spark. Последният позволява на служителите да публикуват съобщения, така че да намалят броя на имейлите, които си изпращат ежедневно. Освен това Cisco е интегрирала Spark със своите предложения за гласови и видео конференции.

Роуън Тролоуп, старши вицепрезидент на Cisco, който отговаря именно за предложенията за сътрудничество, твърди, че Spark Innovation Fund ще помогне на компаниите, които правят приложения, работещи със Spark, да създават „екосистема“ около самата услуга.

По думите му сделката за придобиването на Synata отговаря на целта на екипа на Spark да добави функции, свързани със сигурността и търсенето. Cisco твърди, че технологията на Synata включва възможности за търсене сред документи, които са запазени в криптиран вид, което обикновените търсачки не могат.

Още технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още