IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco с първи ръст на приходите от две години

Компанията вече се радва на резултатите от дългогодишните усилия да промени фокуса си

09:12 | 15.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Cisco Systems отчете първия ръст на приходите си от две години и прогнозира ръст на печалбата за текущия отчетен период. Всичко това се случва след дългогодишните усилия на производителя на мрежово оборудване да се трансформира във фокусирана върху софтуера компания и вече се радва на плодовете от всичко това, предава Ройтерс.

Книжата на компанията повишиха стойността си със 7,1% до 45,09 долара за брой по време на следборсовата търговия.

Компанията заяви, че планира да върне у дома 67 млрд. долара, които се намират във фондове в чужбина. Това ще се случи през третото тримесечие на 2018 г., като фирмата ще се възползва от скорошните промени в данъчното законодателство в САЩ.

Въпреки това новият данъчен закон доведе до такса в размер на 11,1 млрд. долара, което доведе до отчитането на загуба за второто тримесечие.

Сблъсквайки се с по-слабото търсене на традиционните й суичове и рутери от телекомите, Cisco се насочва все повече към софтуера и абонаментния модел услуги.

"Виждаме ясно резултатите от стратегията, която въведохме през последните 10 тримесечия", заяви главният изпълнителен директор Чък Робинс.

Приходите от инфраструктурните платфпрми, където влизат суичовете, рутерите и центровете за данни, са нараснали с 2% до 6,7 млрд. долара.

Cisco залага на проучвания и развитие, за да изгради своя софтуерен бизнес. 

Cisco отчете нетна загуба от 8,8 млрд. долара, или 1,78 долара на акция, за второто тримесечие, в сравнение с печалба от 2,3 млрд. долара, или 7 долара на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, тя е спечелила по 63 цента на акция. 

Приходите са нараснали с 2,7% до 11,9 млрд. долара.

Анализаторите очакваха печалба на акция от 59 цента при 11,8 млрд. долара приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още