IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco прогнозира по-слаба печалба от очакваната

Акциите на компанията понижиха стойността си с 4 на сто заради влошената прогноза

10:01 | 17.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Cisco Systems прогнозира коригирана печалба за текущото тримесечие под очакванията на анализаторите, след като традиционният бизнес на компанията със суичове и рутери продължава да се бори със слабото търсене, предава Ройтерс.

Акциите на най-големия в света производител на мрежово оборудване понижиха стойността си с повече от 4 на сто по време на следборсовата търговия. 

Cisco залага на бизнеса си с предложения за сигурност и безжични мрежи, за да компенсира слобостта на ключовото си подразделение, което се сблъсква с голяма конкуренция от страна на компании като Juniper Networks и китайската Huawei.

По-новите начинания на компанията не отчитат достатъчно бърз растеж, за да се справят със спадовете на основното звено.

Приходите на Cisco от бизнеса със суичове са спаднали със 7% до 3,72 млрд. долара през първото фискално тримесечие, завършило на 29 октомври.

Спадът вероятно ще продължи няколко тримесечия, твърди анализаторът на Needham Алекс Хендерсън.

Cisco заяви, че очаква коригирана печалба от 55-57 цента на акция за второто фискално тримесечие, което е под очакваните от анализаторите 58 цента на акция, според Thomson Reuters I/B/E/S.

Cisco има 71 млрд. долара в брой и инвестиции в края на първото тримесечие, включително 10,4 млрд. долара в САЩ.

Компанията, която през август заяви, че ще съкрати около 5 500 служители, записа 411 млн. долара за преструктуриране преди данъци.

Нетната печалба на Cisco е спаднала с 4,4% до 2,32 млрд. долара, докато приходите са се свили с 2,6% до 12,35 млрд. долара. Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 61 цента на акция.

Средната прогноза на анализаторите беше за коригирана печалба от 59 цента на акция при приходи от 12,33 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още