IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco придобива AppDynamics за 3,7 млрд. долара

Това е една от най-големите сделки на Cisco през последните няколко години

09:24 | 25.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният концерн Cisco Systems обяви във вторник, че ще придобие американската компания за бизнес софтуер AppDynamics за около 3,7 млрд. долара. Това е една от най-големите сделки на Cisco през последните години, докато компанията се опитва да расте извън своя основен мрежови бизнес, предава Ройтерс.

Играчи като нея се опитват да променят стратегията си, за да останат в крак с технологичните новости, като все по-голямата популярност на облачните услуги, които иначе биха могли да заплашат нейния основен бизнес.

Новината беше обявена само седмица, след като Hewlett Packard Enterprise заяви, че ще купи облачния стартъп SimpliVity за 650 млн. долара в брой.

Президентът Доналд Тръмп планира да стимулира американските компании да пренасочат парите си от чужбина отново към САЩ, а това може да доведе до нова вълна от сделки за големи технологични компании като Cisco, твърдят анализатори.

Роб Салвано, вицепрезидент корпоративно развитие на Cisco, заяви в интервю, че придобиването отговаря на дългосрочната посока, в която се насочва компанията и на промяната на нейния фокус.

AppDynamics разработва софтуер, който управлява и анализира приложения, а в момента има около 2000 клиента, които си плащат, включително NASDAQ, Nike и Cisco.

Cisco обяви придобиването на AppDynamics в деня преди базираната в Сан Франциско фирма да разкрие ценовите параметри на своето отдавна планирано IPO.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още