IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco: Американските мита ще окажат сериозно влияние върху бизнеса ни

Новите митнически налози, които Вашингтон предвижда върху вноса на китайски стоки, може да принуди технологичните компании да увеличат цените на своите продукти

13:23 | 11.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Главният изпълнителен директор на Cisco Чък Робинс, Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Cisco Чък Робинс, Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Cisco ще трябва да се справи с последиците от продължаващата търговска война между САЩ и Китай и да повиши цените на своите продукти, заяви главният изпълнителен директор на компанията Чък Робинс пред CNBC.

“Митата, които ще бъдат наложени, засягат много от суровините, които ползваме за нашите продукти, и ще окажат съществено влияние върху бизнеса“, смята Робинс. 

В момента компанията работи по ограничаване на влиянието на митата – оптимизира своята глобална верига за доставки, като също така е разговаряла с представители от администрацията на американския президент, за да ги накара да разберат значението на тези мита спрямо продуктите на Cisco.

“Ще трябва да се справим с този проблем чрез повишаване на цените на нашите продукти“, заяви Робинс, добавяйки: „Ако погледнете какво се случва с цените на RAM паметта при технологичните компании, всеки превъзмогва митата чрез повишаване на цените“.

Търговските сътресения между двете най-големи икономики в света продължиха да се влошават, след като президентът Доналд Тръмп заяви през изминалата седмица, че е подготвен нов списък от вносни китайски стоки на стойност 267 млрд. долара, върху които може да бъдат наложени мита.

Това ще последва вече планираните мита върху китайски стоки за 200 млрд. евро, които засягат редица индустрии, включително и технологичните компании. От Пекин заплашиха, че ще отвърнат на удара, ако Вашингтон все пак наложи митнически налози върху китайските стоки.

Cisco, наред с Dell, Juniper Networks и Hewlett Packard Enterprise, отправи общ апел към администрацията на Тръмп за премахване на част от вносните продукти от новите списъци.

Четирите компании заявиха писмено, че въпросните мита върху мрежово оборудване ще увеличат цените за потребителите и ще забавят инвестициите.

Cisco се опитва да убеди администрацията на президента в потенциалните щети, които митата могат да причинят на инвестициите при изследванията и разработките. Робинс сподели, че от Белия дом са се вслушали в техните думи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още