IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска компания от сектора на храните е първата с подкрепа от Endeavor

Създателите на най-голямата българска верига за гурме бургери Ангел Иванов и Георги Георгиев ще развият бизнеса си след менторските напътствия от лидери на глобалната мрежа

10:16 | 22.03.19 г.
<p>
	Ангел Иванов (вторият от дясно наляво) и Георги Георгиев (четвърти от дясно наляво) заедно с част от българския екип на Endeavor.<em> Снимка: Български офис на Endeavor</em></p>

Ангел Иванов (вторият от дясно наляво) и Георги Георгиев (четвърти от дясно наляво) заедно с част от българския екип на Endeavor. Снимка: Български офис на Endeavor

Skapto стана първата българска компания от хранително-вкусовия сектор, която ще получи менторска подкрепа за развитие на своя бизнес от глобалната мрежа на Endeavor. Предприемачите Ангел Иванов и Георги Георгиев, създатели на най-голямата българска верига за гурме бургери - Skapto, заедно с още 15 предприемачи от девет страни ще продължат успешното си развитие, след като бяха одобрени и избрани единодушно на 86-тия международен селекционен панел (ISP) на организацията в египетската столица Кайро, който се проведе от 13 до 15 март, съобщи българският офис на Endeavor.

Създателите на българската компания Skapto са селектирани редом с предприемачи от общо девет страни - Италия, Гърция, Испания, Нигерия, Египет и други. С Георги Георгиев и Ангел Иванов предприемачите, излъчени от българския офис на Endeavor, вече са 26, а компаниите – 16. Като част от мрежата на Endeavor, всички те получават достъп до експертизата на повече от 4 хиляди бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании.

"Основната причина да искаме да станем част от Endeavor е, че осъзнаваме колко много имаме да учим и колко полезни ще са ни напътствията от правилните ментори, които откриваме в глобалната мрежа", каза Ангел Иванов, единият от създателите на Skapto. Другият основател на веригата Георги Георгиев сподели, че в процеса на кандидатстване партньорите разбрали, че имат какво да научат и това ги мотивира още повече.

"Много сме щастливи, че най-накрая и нашият регион има качествен представител на гурме-бургер индустрията в Endeavor. Сигурни сме, че с мрежата и ресурсите на организацията, Skapto ще затвърдят позициите си на лидер на местния пазар", коментира Симона Николова, част от екипа на българския офис на Endeavor, подготвила компанията за представянето й в Кайро.

Постиженията на Skapto

Skapto е най-голямата българска верига за гурме-бургери, приготвени изцяло ръчно. Вдъхновени от американската бургер-култура за бързо хранене, ресторантите предлагат меню от приготвени на място бургери. Всички те се правят със свежи, качествени продукти, допълнени със сосове и подправки по авторски рецепти. За момента Skapto разполага с три ресторанта с пълно меню в София и Пловдив, както и две по-малки локации, един камион за разнасяне на храна и две кухни за снабдяване с готова продукция. Във всеки от ресторантите се спазва изискването бургерите да се приготвят от прясна, незамразена кайма, пресни зеленчуци, сосове и добавки с възможно най-изчистени и естествени съставки.

Досега компанията е спечелила няколко отличия за качество, а потребителите на международния гид TripAdvisor класират двата ѝ ресторанта в София на първа и трета позиция сред над 1200 места за хранене. Ресторантът на Skapto в Пловдив е поставен като №1 сред повече от 300 конкурента.          

Финалът в Кайро

С присъединяването на основателите на Skapto глобалната мрежа на Endeavor вече наброява 1840 предприемачи от 1153 компании от общо 34 страни. Селекцията в Кайро е финалът на процеса по подбор на перспективни компании, в които менторите от Endeavor виждат възможност за разрастване на глобалната мрежа.

С тяхното развитие ще бъдат създадени нови работни места, ще се генерира печалба, а създателите им ще реинвестират средства и време в развитие на местни екосистеми, с които се постига добър ефект и върху местната общност.

Сред участниците в панела имаше и силно българско присъствие – Любомир Минчев, член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria и основател на Телелинк, както и Христо Христов, ментор в Endeavor и изпълнителен директор на медийната компания NetInfo.

Следващите селекции на мрежата ще бъдат на 24-26 април в Мадрид, от 1 до 3 юли в Токио, от 5 до 7 август в Киото, от 23 до 25 септември в Атланта, на 21-23 октомври е планирана срещата в Истанбул, а на 11-13 декември – в Ривиера Мая, Мексико.

Investor.bg  припомня, че Endeavor избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб. Организацията е вече в 34 страни, а българският офис е трети в Европа. Предприемачите, част от Endeavor са тези, които могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Те имат потенциал да променят страните си и света. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4 хиляди ментори и инвеститори на световно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още