Броят на геймърите в света ще надмине 3 милиарда до 2023 г.

Проучване на Newzoo показва нарастващата роля на трансакциите в мобилните игри

Броят на геймърите в света ще надмине 3 милиарда до 2023 г.

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Още по темата
Коментари
   1| 2    
0
 
4
 
15
mrynmryn до: Achtung
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Така е, правят се повече пари, но е в пъти по-трудно да направиш мобилна игра, която да привлече хора. Сещам се, че за айфони излизаха над 500 игри на ден. А за андроид вероятно са в пъти повече.
Размерът не е проблем, 1тб хард диск е 80лв, а ссд е 300 лв, ако искаш да се поглезиш естествено.
3
 
1
 
14
Achtung до: mrynmryn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Дори и да си прав, повече пари се правят от мобилните игри, отколкото от ААА за конзоли или РС. С новото поколение на конзолите броят на разработчиците и цената за създаване на такива игри ще доведат до все по-малко заглавия. Вече се говори за игри които ще станат 400GB. Това ще доведе до все по малко и все по скъпи ААА заглавия за ценители като теб

https://newzoo.com/insights/articles/the-global-games-market-will-generate-152-1-billion-in-2019-as-the-u-s-overtakes-china-as-the-biggest-market/
2
 
2
 
13
khao до: фиг.1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
аз станах айти и научих английски покрай Спейс куест... имаче препоръчвам ви Европа Универсалис IV... или Крусейдър Кингс 2. Много са добри и поучителни.
3
 
7
 
12
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Аз ще си кажа "тежката" дума по темата. Струва ми се, че тоя който е писал статията (първоизточника, не преводача) игри не е играл никога. "Геймърство" и мобилни телефони е смешно да са в едно изречение. Игрите имат 3 основни неща - звук, графика, геймплей. Нека обобщя геймплея в мобилните игри - дай ни 10$ за да построиш по-бързо Х, гледай 30 реклами, за да направиш пари и от сорта. Тук идеята е да "зарибиш" играча, точно както при хазартните игри, докато не осъзнае колко *** е реално играта и че няма никаква крайна цел, а тя дори вече не е игра, а по-скоро "задължение".
А компютърните игри вече са съвсем друга бира. Макар, че и там започнаха да ги режат заради луутбоксовете", тъй като в някои държави ги забраниха и ги приравниха към хазарта. Там има стриймване, турнири и ред други глупости, които привличат аудиторията.
А иначе една полска компания CDPR, която започна с държавна субсидия. В момента е най-голямата гейминг фирма в Европа, и е най-скъпо оценяваната в Полша. Би било хубаво да напишете статия за нея, един пример, как се ползват държавни субсидии, а не бай Милко да си прави къща за гости, ама без гостите.
5
 
4
 
11
ing5rov до: zelka007
преди 6 месеца
ъхъ , доктор , колкото аз съм козар ... : )))
3
 
2
 
10
zelka007 до: ing5rov
преди 6 месеца
остави доктора дет се бъзика с тебе ... не влага злоба ... :))) ... големо место е , пада работа ...
4
 
4
 
9
Dr. Vatnikov до: ing5rov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ми да, то козите си имат нужда от пространство.
А ти си модерен козар, с половин уста подсвирква на козите, с другата половина кЪлне капитализъма и пише постове...истински инвеститор, няма ала-бала! :)
3
 
3
 
8
zelka007 до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
цъкат си ... :)))
5
 
4
 
7
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
как позна ... и 3 декара двор ... голем гейм пада секи ден ...
6
 
4
 
6
ing5rov до: zelka007
преди 6 месеца
не ... твърде сте множко ...
   1| 2