IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият председател на Qualcomm има амбициите да придобие компанията

Той е в процес на търсене на партньорство с инвестиционни компании за отправянето на оферта

13:25 | 16.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бившият председател на Qualcomm Пол Джейкъбс информира борда на директорите на компанията, че ще търси партньорство с инвестиционни компании, за да отправи оферта за американския производител на чипове, пише Ройтерс, позовавайки се на запознати източници.

Желанието на Джейкъбс да отправи оферта става ясно само няколко дни, след като Qualcomm се сбогува с офертата за враждебното си придобиване за 117 млрд. долара от базирания в Сингапур конкурент Broadcom заради заповедта на американския президент Доналд Тръмп споразумението да бъде спряно вследствие на опасения за националната сигурност на САЩ.

Qualcomm не смята, че опитите на Джейкъбс за оферта за придобиване са надеждни, твърдят източниците. Самият Джейкъбс вече е провел разговори с няколко инвестиционни посредника, включително с Vision Fund на SoftBank Group, но досега не е успял да си осигури необходимото финансиране, допълват източниците.

Ако SoftBank, японска телекомуникационна група с технологични инвестиции по целия свят, се присъедини към Джейкъбс, тя може да изпадне в конфликт на интереси, като се има предвид, че притежава британския производител на чипове ARM Holdings. В допълнение към конфликтите Qualcomm е инвеститор във Vision Fund.

Сделките на SoftBank са обект на проучвания от Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ, която по-рано възпрепятства сделката на Broadcom и Qualcomm.

Qualcomm е отказала да коментира въпроса, а Джейкъбс и SoftBank не са открити веднага за коментар.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още