IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ББФ: Рекламираме България като лидер в иновациите в Европа

Да произвеждаме локално и да продаваме глобално - така Димитър Василев, председател на Български бизнес форум, описа как най-добре би се позиционирала страната

11:44 | 15.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В събитието Innowave Summit 2019 тази година залагаме на две основни направления – едното е насочено към иновации в бизнеса, иновативни подходи в маркетинга и потребителското, продажбеното и следпродажбането обслужване, както и за дигитализация на бизнеса. Отделно са технологичните иновации и привличане на рисков капитал, разкри в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Василев, председател на Български бизнес форум (ББФ).

Той припомни, че конференцията е започнала преди пет години като събитие, насочено предимно към стартъпи и млади предприемачи. "Преди две години то привлича около хиляда посетители", каза още той и информира, че през миналата година посетителите извън столицата са били рекорден брой над три хиляди. "Тази година сме си поставили целта те да станат пет хиляди", заяви той.

Димитър Василев обясни, че целта на конференцията е да се рекламират Варна и България като цяло като подходящи за инвестиции дестинации, като атрактивни локации и едни от лидерите в иновациите на европейско ниво.

"Да произвеждаме локално и да продаваме глобално" - така председателят на ББФ описа как най-добре би се позиционирала страната ни.

По повод състезанието Димитър Василев уточни, че в момента има над две хиляди апликации с кандидатствали компании, като малко над 70% са българските.

"Над 2500 инвеститори ще могат да видят 40-те най-добри стартъпа в света в САЩ. При нас състезанието ще протече на втория ден от конференцията. Разделено е на три етапа. Всяка компания ще може да презентира продукта си в рамките на пет минути", посочи той.

По отношение на дигиталната метаморфоза в България Димитър Василев отчете, че през последната година е започнат проект, който е първи по рода си в Централна и Източна Европа и това е първото "стартъп село", където има инфраструктура, интернет, спа и уелнес услуги.

Той подчерта, че в момента се работи сериозно върху създаване на партньорство между България и Румъния в този план.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още