IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоИконом стъпи и на пазара във Варна

Стартъпът за поддръжка и ремонт на автомобили разширява дейността си в България

12:05 | 21.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АвтоИконом Facebook page</em></p>

Снимка: АвтоИконом Facebook page

Българският стартъп АвтоИконом разширява дейността си на територията на България и вече оперира и във Варна, съобщават от компанията.

АвтоИконом предлага мобилна платформа, която спестява време и усилия при поддръжка и ремонт на автомобили. Целта е всички грижи по колата да бъдат отнети от нейния собственик, а през мобилно приложение той да следи кои услуги могат да бъдат извършени по автомобила му, като например да бъде откаран до сервиз, смяна на гуми и т.н.

Пред Bloomberg TV Bulgaria съоснователите на АвтоИконом Емил Ставрев и Георги Гиглев коментираха, че приложението позволява и следене на това кога изтича техническият преглед, застраховката „Гражданска отговорност, каското и други.

Новината за стъпването на варненския пазар беше обявена от екипа в социалните мрежи.

„Приключението на АвтоИконом продължава от 20 октомври и в слънчева Варна“, посочват във Facebook от стартиращата фирма.

Експанзията е част от плановете на компанията да разшири значително дейността си, след като преди време заяви, че би искала да бъде „нещо като Uber за поддръжка на автомобили в световен мащаб“.

Начело на варненската част от бизнеса ще застане Светлана Андреева, която ще ръководи екипа там.

Повече за бизнеса на АвтоИконом можете да научите от интервюто със съоснователите му в Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още