IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще има плаващ магазин в Сингапур

Компанията се е спряла на футуристично решение, с което да привлича посетителите

17:48 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

След като коронавирусът принуди другите търговци да затворят магазините си, Apple обяви, че планира да отвори нов Apple Store в Сингапур, който ще плава във водата, пише CNBC.

Новият търговски обект, разположен във футуристична гигантска сфера, която свети нощем, ще бъде разположен на бреговата линия на града. Магазинът носи името Apple Marina Bay Sands и е кръстен на хотелски комплекс, от който е част.

По думите на компанията Apple Marina Bay Sands ще е „място, което направихме за вас, за да улавяте своите идеи и страсти“. В официалното изявление на технологичния гигант се посочва още, че „това ще е място, на което да откривате, да се свързвате и да създавате нещо ново“.

„Нямаме търпение да видим къде ще ви отведе въображението“, допълва компанията.

Apple все още не е обявила официални данни за мястото, включително каква ще е площта му и кога точно ще отвори врати. Компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.

Американският гигант вече има магазин в Сингапур – на Orchard Road, както и друг на летище Singapore Changi.

Когато беше на посещение миналия декември, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че Сингапур може да има и трети търговски обект с марката, допълвайки, че магазинът на Orchard Road е „доста пълен“.

Apple има стотици магазини по света, които продават нейните устройства с брандовете iPhone, iPad, Apple Watch, Mac и други.

Миналата седмица тя стана първата американска публична компания, която достигна пазарна капитализация от 2 трлн. долара. През последното тримесечие приходите на компанията нараснаха с 11% до 59,7 млрд. долара, въпреки проблемите, свързани с коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още