IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска на пазара бюджетен iPhone за 399 долара

Компанията се адаптира към влошените икономически перспективи и пуска на пазара модел, който да бъде достъпен за хората с ниски доходи

19:34 | 15.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple Inc обяви в сряда, че ще пусне на пазара нов компактен модел iPhone на цена от 399 долара, тъй като се стреми да достигне до потребителите с по-ниски доходи, докато коронавирусът продължава да сковава глобалната икономика, съобщава Ройтерс. 

Евтиният модел би могъл също да привлече повече потребители към услугите на Apple – основен двигател на компанията за растеж.

iPhone SE ще бъде наличен на пазара от 24 април, като стартовата му цена ще бъде с 50 долара по-малка от тази на предишния най-евтин модел iPhone – iPhone 8, който се продаваше за 449 долара.

Второто поколение SE има 4,7-инчов ретина HD LCD дисплей, което го прави един от малкото по-малки смартфони. Гърбът е стъклен и има алуминиеви страни като iPhone 8. Той е водоустойчив според стандартите IP67 - до дълбочина един метър за до 30 минути - и разполага с възможност за безжично зареждане Qi.

Телефонът се предлага със същия процесор като най-модерния телефон на Apple - 11 Pro. При SE липсва възможност за 5G и системата на Apple за лицево разпознаване, като тя е заменена от сензор за пръстови отпечатъци, подобен на по-старите модели.

Апаратът разполага с една 12-мегапикселова камера на гърба, поддържаща 4K видео, и седеммегапикселова селфи камера в предната част. Преедлага се с поне 64GB място за съхранение, с опции 128GB и 256GB и се предлага в черно, бяло или червено.  

Новината за новия евтин iPhone се появява в момент, когато САЩ и голяма част от света продължават да страдат от пандемията, която затвори икономиките и прекрати производството, принуждавайки хората да си останат по домовете.

Всеки от предишните модели iPhone можеше да се радва на изпипана презентация пред фенове, но в момента подобни събития остават забранени.

Пускането на пазара на новия iPhone SE показва, че веригата за доставки на Apple в Китай се възстановява поне отчасти на фона на глобалната пандемия Covid-19. През март Apple започна продажбата на два нови персонални компютъра Mac и актуализиран iPad Pro.

Компанията обаче пуска на пазара новия телефон в рамките на все по-слаба световна икономика. Пускането в сряда също така бележи първия път, в който Apple пуска iPhone в момент, в който повечето му магазини са затворени и много от служителите му разработват устройства от вкъщи.

iPhone SE отразява икономическия спад, причинен от коронавируса и загубата на работни места. Apple ще се надява, че по-евтиният и по-малък iPhone ще спомогне за стимулиране на продажбите на фона на Covid-19. Компанията може да разчита на потребители с по-стари модели, особено от тези, които все още използват iPhone 6, за който вече не се поддържат актуализации.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 3 години
Всъщност, при повторно изчитане открих нещо, срамежливо скатано между многото обяснения за анонсираната новост, даващо половинчата препратка към това, което писах по-долу: Второто поколение SE има 4,7-инчов ретина HD LCD дисплей, което го прави един от малкото по-малки смартфони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 3 години
От статията се остава с впечатлението, че iPhone SE е нов продукт на Епъл. Това не е фактологично вярно! iPhone SE се произвежда и продава от повече от 3 години. Аз имам един такъв от повече от 2 години. От статията не става ясно, че Епъл пускат нов модел от този бюджетен клас. Старият SE беше с хардуер и всички екстри на iPhone 8, но в тяло на iPhone 5 - анонсът тогава беше за малък, компактен, One-hand смартфон с нов хардуер и мощна батерия и беше жест към потребителите, нежелаещи да носят и ползват новите модели с големи дисплеи и поради това не подменящи старите си и удобни петици.Сега явно става дума за .В статията следва да се отбележи, че Епъл пуска нов модел от серията SE - понеже ме мързи да ровя за ревюта, оставам да гадая дали правилно съм разбрал, че този път в тялото на старата осмица са сложили карантия от 11 Pro, но без някои от екстрите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още