IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple придоби стартъп за системи за изкуствен интелект за смартфони

Не са разкрити условията на сделката по придобиването на Perceptio

13:46 | 06.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple е придобила Perceptio – стартъп, разработващ технология, която позволява на компаниите да работят с усъвършенствани системи за изкуствен интелект за смартфони, без да се налага да споделят толкова много потребителски данни, пише Bloomberg.

Ръководителите на стартиращата компания Николас Пинто и Зак Стоун са утвърдени експерти в сферата на изкуствения интелект, които са специализирани в разработване на системи за разпознаване на изображения.

Apple потвърди придобиването, но условията на сделката не са разкрити.

“От време на време Apple купува по-малки технологични компании, но по принцип не обсъждаме нашите цели или планове“, заяви говорителят на компанията Колин Джонсън.

Целите на Perceptio бяха да разработи техники за работа на системи за изкуствен интелект за класификация на изображения, които да оперират на смартфони, без да е необходимо да ползват големи външни обеми от данни. Това съвпада със стратегията на Apple, която се опитва да сведе до минимум ползването на данни за клиентите си.

Миналата седмица Apple заяви, че придобива базиран във Великобритания софтуерен стартъп, който прави технология за изкуствен интелект за създаване на подобни на Siri лични дигитални асистенти, които могат да водят по-дълги разговори.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още