IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отново се доближава до 1 трлн. долара пазарна капитализация

Добрият отчет на компанията тласна цената на акциите с 4,2% нагоре

16:00 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на акциите на Apple нарасна с 4,2% в предборсовата сесия, след като компанията успокои Wall Street с по-добрите си продажби в Китай, няколко брокери прогнозираха засилване на бизнеса ѝ с услуги, а през втората половина на 2019 г. се очаква премиерата на новите модели iPhone.

Ако ръстът се задържи, Apple ще се доближи отново до пазарна капитализация от 1 трлн. долара, или малко под тази на най-високо оценената компания в света – Microsoft.

В рамките на отчета, който представи снощи, след приключването на борсовата сесия в САЩ, Apple заяви, че приходите ѝ от услуги са нараснали с 12,6% до 11,5 млрд. долара за трите месеца до юни. Те са компенсирали 12% спад на глобалните продажби на iPhone до под 26 млрд. долара.

„Ние сме особено доволни от двуцифреното увеличение при услугите, подпомогнато от силния растеж на App Store в Китай“, коментира главният изпълнителен директор Тим Кук.

Ние сме особено доволни от двуцифреното увеличение при услугите, подпомогнато от силния растеж на App Store в Китай

Анализаторът на JP Morgan Самик Чатерие твърди, че вярва, че трансформацията на Apple в компания за услуги и добрият продуктов цикъл са сериозни причини за притежаване на акции от компанията.

Поне седем от 43 брокери, които следят акциите на Apple, са повишили очакванията си за книжата. Citigroup повиши целта с 45 долара до 250 долара. Медианната прогноза е за 217 долара.

По думите на Кук в континенталната част на Китай общият брой устройства на Apple е нараснал през фискалното трето тримесечие, което е довело до по-голям ръст на приходите от услуги на компанията във втората по големина икономика в света.

Притесненията за забавянето в Китай, където продажбите на iPhone продължават да се свиват, помогнаха за запазването на цената на акциите на Apple под миналогодишните върхове. Но все още тя е с 50% над стойността от дъната, които удари при борсовите разпродажби в края на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още