IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple иска да купи Tidal?

Това може значително да увеличи каталога с музика на Apple Music

10:02 | 01.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple води предварителни преговори за придобиването на Tidal, стрийминг услугата, по-голяма част от която принадлежи на рапъра Джей-Зи, пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, пожелали анонимност.

Според изданието преговорите могат и да не доведат до сделка. Представителите на двете компании отказват да коментират слуховете.

Придобиването на по-малък конкурент би могло да даде на Apple достъп до ексклузивно съдържание за стрийминг от известни изпълнители – от Бионсе до Риана. Освен това може да помогне на Apple Music да привлече повече потребители на своята услуга.

По-рано този месец Apple обнови Apple Music, която пусна на пазара преди година. Сега целта ѝ беше да се справи с проблемите, които доведоха до не много топлото приемане на стрийминг услугата.

Tidal се свърза с Apple по-рано тази година, за да си осигури правото да бъде първата, която ще стриймва най-новия албум на Кание Уест „The Life of Pablo”.

От своя страна Tidal се бори с тежка година, откакто Джей-Зи придоби нейната компания майка за 56 млн. долара през март 2015 г. В писмо, изпратено преди три месеца, предпримачът обвини предишният собственик – норвежката компания Schibsted, за това, че е завишила броя на абонатите при сделката.

През март Tidal обяви, че има над 3 млн. абонати, които плащат за нейните услуги. Те са по-малко от тези на Apple (15 млн.) и тези на Spotify (30 млн.).

Tidal няколко пъти смени своето ръководство след придобиването. През март Variety писа, че така и не се е стигнало до продажбата на стрийминг услугата на Samsung Electronics, за което се говореше по това време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още